Over Astrid

Jaren geleden merkte ik al dat ik er veel baat bij had om iets actief te gaan doen als ik niet zo lekker in mijn vel zat, zoals muziek maken of tuinieren.

In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot creatief coach op Vrije Academie ’t Pad, http://vrijeacademiehetpad.nl/ . De opleiding is een echte eyeopener geweest.  Tijdens de opleiding leerde ik hoe het is om  met hoofd, hart en handen te werken, door die combinatie maakte dat ik minder in mijn hoofd zat en  steeds vaker het gevoel van mijn hart ging volgen. Prachtige inzichten zijn hierdoor ontstaan. Na het voltooien van de opleiding tot creatief coach/docent heb ik ook nog aansluitend de opleiding tot Psychosociaal Therapeut  Beeldend gedaan. In april 2022 heb ik de Combi-opleiding Medische- en Psychosociale Basiskennis afgerond.

In mijn atelier exposeer ik ook met eigen werk wat ik in het verleden gemaakt heb bij De Einderic, Vrije Academie ’t Pad en wat ik maak ter voorbereiding van cursussen en workshops.

Je kunt verdriet pas loslaten als je het kunt toelaten.

In 1997 is onze tweede dochter als peuter overleden aan de gevolgen van kanker, door middel van praten was er wel ruimte om het gemis te leren omgaan, ik heb echter ervaren dat door beeldend te werken er daadwerkelijk ruimte ontstond om waardevol in het leven te kunnen staan.

Ik ben enkele keren  onder andere vanwege reorganisatie  van werkplek veranderd, en in april2021 werd mijn tijdelijke contract niet verlengd, dus weet ik ook hoe het is, om ongewild afscheid van werk te moeten nemen. Dat heeft mij ook doen besluiten om naast creatieve workshops, cursussen  1 op 1 begeleiding als beeldend therapeut, rouw- en verliesbegeleiding aan te bieden, dit zal dan een combinatie zijn van beeldend werken en ACT.  ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, belemmerende gedachten of negatieve gedachten hebben we allemaal wel eens. ACT leert je om op een andere slimmere manier hier mee om te gaan. Persoonlijke waarden ontdekken en daar naar handelen is ACT.

Doordat ik je tijdens sessies, situaties in beeld laat brengen (beeldend werken) wordt iets letterlijk zichtbaar, je kan er dan van een afstand naar kijken. Dat geeft vaak direct een verfrissende blik. Omdat dit mij zoveel heeft geholpen vind ik het belangrijk om dit anderen ook te laten ervaren.

Contact