Verkennen – Verbinden – Verdiepen

Over mij

Jaren geleden merkte ik al dat ik er veel baat bij had om iets actief te gaan doen als ik niet zo lekker in mijn vel zat, zoals muziek maken of tuinieren.

In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot creatief coach op Vrije Academie ’t Pad, http://vrijeacademiehetpad.nl/ . De opleiding is een echte eyeopener geweest.  Tijdens de opleiding leerde ik hoe het is om  met hoofd, hart en handen te werken, door die combinatie maakte dat ik minder in mijn hoofd zat en  steeds vaker het gevoel van mijn hart ging volgen. Prachtige inzichten zijn hierdoor ontstaan.

Doordat ik je tijdens sessies, situaties in beeld laat brengen (beeldend werken) wordt iets letterlijk zichtbaar, je kan er dan van een afstand naar kijken. Dat geeft vaak al een verfrissende blik. Omdat dit mij zoveel heeft geholpen vind ik het belangrijk om dit anderen ook te laten ervaren.

Je kunt verdriet pas loslaten als je het kunt toelaten.

In 1997 is onze tweede dochter als peuter overleden aan de gevolgen van kanker, door middel van praten was er wel ruimte om het gemis te leren omgaan, ik heb echter ervaren dat door beeldend te werken er daadwerkelijk ruimte ontstond om waardevol in het leven te kunnen staan.

Ik ben enkele keren vanwege reorganisatie  van werkplek veranderd, dus weet ik ook hoe het is, om ergens ongewild afscheid van werk te moeten nemen. Dat heeft mij ook doen besluiten om naast creatieve workshops en 1 op 1 begeleiding als beeldend therapeut, rouw- en verliesbegeleiding aan te bieden, dit zal dan een combinatie zijn van beeldend werken en ACT.